Triatloncularımız SDÜ Öğrencilerinin Konuğu Oldu
Antalyasporumuzun Triatlon takımı, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencilerinin konuğu oldu. Yiğit Üfler, Oğuz Bodur, Soner Oralkasım ve Mert Şişman'dan oluşan triatlon takımımız, bir günlerini öğrencilerle geçirdi. Öğrenciler, Isparta şehir merkezinde karşıladıkları sporcularımızı Gölcük Tabiat Parkı'na götürdü. Traiatlon takımımızın sporcuları burada öğrencilere ısınma hareketleri idmanı yaptırdı ve daha sonra göl çevresindeki 6 kilometrelik parkurda birlikte koşu yaptı. Koşudan sonra Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü'nün mezunları Çiğden Bahar, Özge Aytekin ve Özlem Cartıllı tarafından sporcularımıza kuru iğneleme tedavisi uygulandı.
SDÜ KAMPÜSÜNDE KONFERANS
Gölcük Tabiat Parkı'ndaki uygulamadan sonra Süleyman Demirel Üniversitesi'nin kampusuna geçilerek konferans salonunda öğrencilerle bir araya gelindi. ‘Demire Kanser İşlemez' konulu konferansın moderatörlüğünü, triatlon takımımızın kaptanı Yiğit Uluer yaptı. Yiğit Uluer, öğrencilere triatlon sporu ve kategorileri pakında bilgi verdi. Triatlonla tanışan insanların bu spordan vazgeçemediğini, ancak çok maliyetli bir spor dalı olduğunu anlatan Uluer, triatlonla tanışmak isteyenlerle Antalyaspor Triatlon Takımı olarak bilgi ve tecrübelerini paylaşmaya hazır olduklarını dile getirdi.
TRIATLONUN YAŞI YOK
Mesleği gıda mühendisi olan Oğuz Bodur da sporcu beslenmesi konusunda bilgiler verdi. Triatlon gibi çok zorlu bir sporu yapanların sıvı, karbonhidrat ve vitamin alımı konusunda çok dikkatli olmaları gerektiğini söyleyen Bodur, beslenmeye dikkat etmeyenlerin yarış veya antrenman sırasında çok zor durumda kalabileceklerini dile getirdi. Sporcularımızdan Soner Oralkasım ise triatlon sporcularının uygulaması gereken antrenman programı hakkında bilgi verdi. Dünyanın en zor sporu olmasına rağmen triatlonu her yaştaki insanın yapabileceğini öne süren Oralkasım, 83 yaşında derece yapmış triatletler var. Sağlık kontrollerini düzenli yaptırıyorsanız, yaşınız ne olursa olsun triatlona başlayabilir ve yarışabilirsiniz” diye konuştu.
‘DEMİRE KANSER İŞLEMEZ'İN HİKAYESİ
Son olarak, konferansa verilen ‘Demire Kanser İşlemez' isminin gerçek hikayesini yaşayan sporcumuz Mert Şişman konuştu. Omurilik kanserine yakalanmasına rağmen triatlondan vazgeçmediğini, hayata ve spora tutunarak kansere karşı mücadeleyi kazandığını belirten Mert Şişman, “Kanser olduğumu 2014 yılında öğrendim. O zamanlar negatif bir insandım. Tedaviye başladım, ama triatlonu bırakmadım. Kanseri yendim ama kısa süre sonra yine omurilik kanseri teşhisi konuldu. 2016 yılına kadar tam 4 kez tekrarlayan kanserle savaşı kazandım. Bu süre içinde düzenlenen tüm resmi triatlon yarışlarına katıldım. Geçen yıl dördüncü kez omurilik kanseri teşhisi konulmasından hemen sonra Kuşadası'ndaki triatlona katıldım. Triatlonu bitirdiğimde doktorumun 15 cevapsız çağrısını ve sonrasında attığı ‘Pazartesi günü tedaviye gelme' mesajını gördüm. Doktorum 2 hafta benimle konuşmadı. Tedavim sürerken sporu bırakmadım. Tedavim en son geçen yıl ekim ayında bitti” dedi.
TARAFTARIMIZ HER YERDE
Konferans sonunda Mert Şişman'a, Sağlım Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi Rehabilitasyon Bölümü Araştırma Görevlisi Tahir Keskin tarafından plaket verildi. Triatlon takımımızın sporcuları da Tahir Keskin ile etkinliğin düzenlenmesinde katkısı olan Çiğdem Bahar, Özge Aytekin ve Özlem Cartıllı'ya Antalyasporumuzun kaşkolünü hediye etti. Konferansı, SDÜ'de öğrenim gören Antalyaspor taraftarı öğrenciler de izledi. Öğrenciler, konferans bitiminde triatlon takımımızın sporcularına kaşkol hediye etti. Triatlon takımımızın sporcuları, son olarak konferansa katılan tüm öğrencilerle selfie çekimi yaptı.